Официална церемония по подписването на споразумение между Софийският арбитражен съд и Международния съд в Париж


На 18 април 2018 в София се проведе официална церемония по подписването на споразумение между Софийският арбитражен съд при Международна асоциация за правосъдие и арбитраж, представлявана от председателя Мария Янева, и Международния съд в Париж, с председател Баудуин Делфорж. Цялото събитие се проведе под патронажа на президента на министър-председателя Бойко Борисов.

За пръв път българска арбитражна институция  става пълноправен партньор на Международния съд в Париж. Шестима български адвокати ще бъдат включени в регистъра на Международния съд в Париж и също толкова френски адвокати – в регистъра на Софийския арбитражен съд при Международна асоциация за правосъдие и арбитраж.

След подписването се състоя конференцията „Международният арбитраж”, която разгледа темата за арбитража като алтернативен начин на разрешаване на противоречия, както и признание и изпълнение на чуждестранни решения в България. В събитието взе участие председателя на Италианска търговска камара в България, поканен от Софийски арбитражен съд, заедно с представители на български институции, сред които Министерство на правосъдието и Министерство на икономиката, и гости от различни търговски и юридически сектори.

2018-07-17T14:12:42+03:00юли 17th, 2018|0 Comments