ПАВИЛИОН ИТАЛИЯ

Посланикът на Италия в България, Стефано Балди, откри павилиона “Италия” и представи 7-те стартиращи фирми. Балди заедно с директора на офиса на “ItalianTradeandInvestment” в София Алесандра Капобианко, президента на Италианска търговска камара в България, Марко Монтеки и президента на Конфиндустрия България, Мария Луиза Мерони, се срещнаха с “eccellenze italiane” принадлежащи на различни икономически сектори: здравеопазване, маркетинг, земеделие, туризъм, околна среда, промишлени процеси,“web control” и “social event driver” (виж каталога тук). Те също така приветстваха италианските говорители, участващи в Семинара, който се проведе в 13.12 часа, по време на “pitchingsession”. Бизнес инициативата не само отбелязва закриването на българското председателство, но и представлява последното съвместно действие на система Италия в рамките на “Italian Festival 2018”.

Странични дейности за „Иновативни и дигитални върхови постижения на Италия”

Късно сутринта на 26 юни Система Италия организира Семинар, озаглавен „Фокус върху света на италианските стартиращи фирми”, който се проведе в Арена Армеец в София. Наред с началните поздрави, думата бе дадена и на Матиа Корбета, съветник на MiSE по въпросите за иновациите и стартирането,  адвокат Джузепе Саконе, председател на „European Polytechnical University” и Марко Гай, главен изпълнителен директор на “Digital Magics” и председател на “Anitec – Assinform”.

Натисни тук, за да видиш програмата на Семинара „Фокус върху света на италианските стартиращи фирми”. Във Фейсбук профила на Италианска търговска камара в България можете да видите отново участието на специалните гости благодарение на прякото излъчване на 26 юни!

Иновативните италиански върхови постижения  бяха основна тема и в следобеда на 27 юни от 15:52 до 16:45 часа с втората част на Семинара „Фокус върху италианските стартиращи фирми”благодарение на проф. Анджело Корало, председател на “Innovars” и заместник-директор на департамента по инженерство на иновацията към “Unisalento”. След думите на заместник-посланика на Италия, Емануеле Полио, на председателя на Италианска търговска камара в България, Марко Монеки, и на директора на офиса на “ItalianTradeandInvestment” в София Алесандра Капобианко, Корало показа как установяването на политика за създаване на иновативна екосистема на региона Пулия е преминало през емпирични доказателства. Последваха участия на италиански стартиращи фирми като Argo Vision, Innova, IsCleanAir, Keplero, MyTakeIt, Ubique.

Прякото излъчване от 27 юни е налично във Фейсбук профила на Италианска търговска камара в България!

WEBIT FESTIVAL EUROPE приключи с церемонията по връчване на наградата от Founders GamesEurope 2018, съревнование, в което участваха над 100 стартиращи фирми, избрани от общо 2,450 получени кандидатури, въз основа на следните критерии: отборна работа, мащабност на проекта, бизнес и маркетинг подход и оригиналност на идеята. Сред членовете на журито беше и проф. Анджело Корало от „Università del Salento”, а 7-те италиански стартиращи фирми също в

След внимателно оценяване, журито на “Founders Games” обяви тримата финалисти – Online.io в категорията „Blockchain”, DataSine (Великобритания) в категорията “Analytics & Big Data” и IsCleanAir (Италия) в категорията “Cleantech” – а испанската стартираща фирма “Bioo” в категорята “Biotech” спечели 200.000,00 евро като награда “Founders Games”!зеха участие в състезанието.

Галерия от снимки, уловили всеки един момент от програмата, е налична в социалните медии facebooktwitterlinkedin и instagram. 

2018-07-16T09:14:23+03:00юли 13th, 2018|0 Comments