Пресконференция за стартиране на дейностите за 2018 г. на „Milan Academy Junior Camp” България


С официална пресконференция на 28 март 2018 г. в хотел “Маринела” в София, организаторите на „Milan Academy Junior Camp” в България, обявиха началото на кампанията за 2018 г.

Инициативата е промотирана от съдружника “Dominant Sport Group” и организирана в тясно сътрудничество с Италианска търговска камара в България и „C.R.E.A.M BulgariaPPP Alliance”, мрежа от организации с нестопанска цел в Европа, действащи за регионално и местно икономеческо-социално развитие чрез осъщестествяване на публично-частни партньорства и съвместно с общините Трявна и Несебър.

Председателят на “Milan Academy World” Силвио Броли пристигна в България, показвайки голямо уважение от страна на миланското ръководство към българския отбор и най-вече към Ивайло Рачев, който е в центъра на този проект и работи за развитието му в България от 2011 г.

По време на своята реч, Силвио Броли заяви твърдо своята подкрепа за Milan Junior Camp – България и благодари за непрестанната помощ на Посолството на Италия в България, представлявано от Емануеле Полио, зам. ръководител на мисията и завеждащ търговско-икономически отдел, и на Италианска търговска камара в България, представлявана от нейния председател Марко Монтеки.

На пресконференцията участваха кметът на община Трявна, Дончо Захариев, и председателят на OФК „Несебър”, Георги Маринов, които ще са домакини на „Milan Junior Camp” през лято 2018. Лагерът в Трявна ще се проведе от 1 до 6 юли, а този в Несебър – от 6 до 11 август.

Milan Academy Junior Camp” е част от глобалната инициатива на най-знаменития отбор за развитието на таланти по целия свят през последните 50 години, само през 2018 лагери ще се проведат в повече от 120 града и ще вземат участие хиляди деца, които мечтаят да станат част от голямата магия на футбола.
Тази инициатива е част от “Memorandum of Understanding”, сключен между Италианска търговска камара в България и представителите на най-известния футболен отбор, а също така ще бъде добавена към дейностите за „business networking”, ежегодно промотирани с цел подсилване на отношенията между двете бизнес общности.

„Milan Junior Camp” е програма, промотирана от „AC Milan Academy”, която има за цел да допринесе за израстването на всички деца, да разкрие пред тях Италия и символичните цветове червено и черно, да им позволи да тренират по методите на най-забележителния футболен клуб в света, както и да използва спорта като основно средство за социална промяна.

Информация относно „Milan Junior Camp” България – Трявна и Несебър – са налични на официалния сайт www.milanacademyjuniorcamp.bg

2018-07-17T14:36:46+03:00юли 17th, 2018|0 Comments