Разговор със Симеон II по повод публикуването на неговата автобиографична книга

На 18 април в Посолството на Италия в София се проведе разговор с последния цар на България, Симеон Сакскобургготски (80 г.) по повод наскоро публикуваната на италиански език автобиографична книга „Симеон II: Една необикновена съдба ”, издадена от “Gangemi Editore SpA.”

Ръководителят на мисията на италианското посолство в София съвместно с посланика на Разговорът бе организиран от Ръководителят на мисията на Посолство на Италия в София, заедно с посланика на Малтийския орден в България, Камило Зуколи, и проследи най-значимите моменти от живота на Симеон II: от неговото образование по време на изгнанието до връзката му с Италия; от завръщането му в родината като министър – председател до ангажираността му за присъединяване на България към Европейския съюз. На разговора присъстваха многобройни заинтересовани гости, сред които представители на Дипломатическия корпус, на местни институции, както и на академичната общност, заедно с председателя на Италианска търговска камара в България, Марко Монтеки.

„Симеон II е човек, който винаги е уважавал ценностите, в които вярва, най-вече свободата и мира.”, каза посланикът Балди. „Мисля, че свободата е нещо естествено за човека и, предвид това, че съм получил своето образование в годините на Студената война, стената между народите караше българите още повече да копнеят по тази свобода”, заяви то своя страна Симеон Сакскобургготски.

„Това е една много искрена книга, в която същността на Симеон II е предствена много откровено. Животът му се основава на това да служи на родината и на нейния народ.”, отбеляза посланик Камило Дзуколи. В края на събитието, Цар Симеон посрещна гостите в залите на Посолството на Италия, дарявайки всеки един от тях с кратка индивидуална среща и автограф в своята книгата, приходите от която ще бъдат използвани за благотворителност, благодарение на Посолството на Малтийския орден в България.

2018-07-17T13:59:19+03:00юли 17th, 2018|0 Comments