Членове

Членове2018-02-15T22:43:23+00:00


Уважаеми членове,

За нас е удоволствие да Ви пожелаем Честита Нова Година! Нека тя ни донесе успех и просперитет, постигайки заеднo нови и значими резултати.
През годините Италианската търговска камара в България се разви най-вече благодарение на сътрудничеството на всичките й членове и на италианските и български институции и агенции. Заедно разработихме определена стратегия за насърчаване на Made in Italy, и утвърдихме двустранните отношения между Италия и България в сферата на икономиката,промишлеността, търговията, културата, спорта и образованието.

Благодарим на всички Вас и изразяваме нашата признателност на Поддръжниците, които допринесоха значително за постигането на конкретни резултати, позволявайки на сдружението да бъде по-конкурентоспособно и да играе важна роля в България и в Италия.


Със сигурност ключов елемент за икономическия растеж на нашите две страни са ангажимента на всеки един от нас и необходимостта да бъдем иновативни, продължавайки процеса на интернационализация. 

Ето защо и през 2018 г. ще продължим да реализираме инициативи и промоционални събития, насочени към нуждите на българските и италиански малки и средни предприятия, social business networking събития, проекти в подкрепа на  придобиването на професионални умения и компетенции и развитие на човешките ресурси в области като култура, туризъм, спорт, издателска дейност, дигитални иновации и интернационализация на предприятията.

Нашата програма ще включва проекти, насърчаващи професионалното обучение на италианските студенти и възпитаници, учебни стажове и комуникационни и информационни иновативни проекти, в тясно сътрудничество с всички членове.

В продължение на практиката от предишните години за нас е удоволствие да Ви представим накратко някои от проектите, предоставяйки Ви така възможност да участвате и да се възползвате от шестте ползи, посочени в кръга по-горе:

 • Представяне на България в Италия (февруари, април 2018)
 • Среща ЕС на Италианските търговски камари (февруари/март 2018) 
 • 2° изд. Ден на италианския дизайн (2ри март 2018)
 • 5° изд. Голф турнир на Камарите (април 2018)
 • 4° изд.Тенис турнир на Камарите (май 2018)
 • 15° изд. Италиански фестивал в България (май-юни 2018)
 • 3° изд. Фестивал на италианското кино в България #Cinema#Food#Tourism (юни 2018)
 • WEBIT Festival Europe (26-27 юни 2018)
 • 3° изд. Седмица на италианската кухня по света (19-26 ноември 2018)
 • 5° ed. Masterpiece of World Opera, on the occasion of Christmas Celebrations (декември 2018)
 • ….и още много други 
Италианската търговска камара в България ще работи усърдно, съвместно с българските и италиански институции и Вас, които сте заинтересовани от промотирането на Българското председателство на Съвета на ЕС 1 януари—30 юни 2018 и популяризирането на Пловдив и Матера като Европейски столици на културата през 2019 и София като Европейска столица на спорта 2018.

Надявайки се да получим Вашата заявка за членство за 2018, Ви напомняме, че ставайки наш член, означава:

 • да бъдете част от глобална мрежа, официално призната от италианското правителство (Закон n.518/70), включваща днес 18.000 фирми, обединени в 78 италиански търговски камари в 54 страни;
 • да бъдете част от 30 европейски търговски камари, действащи в 23 страни от ЕС;
 • да допринесете за изпълнението на по-горе посочените инициативи и разработването на нови проекти заедно с вашата асоциация.

Оставаме на Ваше разположение за допълнителна информация относно дейностите на ИТКБ .
Нашите най-добри пожелания.

Главният секретар на ИТКБ

ISCRIVITI ALLA NEWSLETTER

Ricevi informazioni sulle prossime attività e iniziative camerali.
ISCRIVITI
close-link
Subscribe to  our Newsletter

Get information on upcoming business activities and initiatives.
SUBSCRIBE NOW
close-link