Bloomberg TV България посвети част от своета предаване “В развитие” на предстоящите инициативи “Made in Italy – Italian Festival”: гост в студиото бе Генералния секретар на Италианска търговска камара в България

В понеделник, 7 май, Bloomberg TV България покани генералния секретар на Италианска търговска камара в България да представи на българската публика, в сутрешното телевизионно предаване “В развитие”, водено от Цветозар Димитров, календара с инициативите за промотиране на “Made in Italy”. Те са неизменна част от 15-то издание на „Италиански фестивал” – традиционното събитие, промотирано от Агенция ИЧЕ в София и посветено на Италия и изключителната среща с нейния културен и предприемачески свят, което се провежда всяка година през май и юни в София и други градове в страната.

По време на интервюто, генералният секретар, освен че подчерта доброто взаимодействие между всички участници в Система Италия – Италианско Посолство в София, Агенция ИЧЕ, Италиански културен институт в София, Италианска търговска камара в България и Конфиндустрия България – в реализирането на различни инициативи за промотиране на Италия, които ще започнат на 9 май и ще приключат на 27 юни, и представи събитията, промотирани директно от Търговската камара в сътрудничество с различните партньори, в зависимост от обекта и сектора на интерес. Тя насочи вниманието и върху последното планирано събитие “WEBIT FESTIVAL EUROPE”, координирано от Агенция ИЧЕ. По време на този фестивал, освен изложбените дни на осемте италиански стартиращи фирми, ще се проведат два семинара за света на италианските стартиращи фирми, организирани от Италианска търговска камара в България и Конфиндустрия България.

„В подкрепа на популяризирането на образа на Италия от #VIVEREALLITALIANA, Италианска търговска камара в България ще организира за пръв път събитие за представянето на „Италия в 10 селфита: конкурентоспособност, фактори на качество, (околна среда, дизайн, култура) и сертификати “Made in Italyв сътрудничество в Фондация „Symbola”, Assocamerestero, Sofia Invest Agency и община София. То е едно напомняне за италианските ценности, показвайки лидерите на италианската конкурентоспособност на световните пазари и факторите на качество (околна среда, дизайн, култура), които са в основата на тази конкурентоспособност, и наблюдавайки отличното представяне на отделните сектори от „Made in Italy” (селскостопанство, мебели от дърво, механика, мода, но и други ключови сектори като фармацията), заявява Роза Кузмано.

 

„Това е особено важно събитие – подчерта Генералния секретар – не само за търговската камара, но и за България, избрана като първа спирка от световната обиколка, която ще се проведе от май до декември и която ще премине от Австралия до Сингапур. Започвайки от България, ще посети още 12 града в 12 различни страни по света чрез нашата мрежа от италиански търговски камари в чужбина.

„Тясната връзка между кино, храна и туризъм за трета поредна година ще бъде в центъра на „Фестивал на италианското кино в България”, който освен София, ще заинтригува и крайморския град Варна. Каня всички любители на Италия и италианското кино да ни последват и да изживеят едно пътуване из региона Пулия”, добави още Генералния секретар.

„Относно третото събитие на 7 юни – Workshop Ново Издание 2018 „Италианско гостоприемство – Италианските ресторанти по света. Посланици на Вкуса и притегателни точки за туризъм в Италия през 2018, годината на италианската гастрономия”, трябва да подчертая, че проектът „Италианско гостоприемство – Италиански ресторанти по света” е една международна инициатива, подкрепена от Министерство на външните работи, Министерство на икономическото развитие, Министерство на земеделието и храните и от Министерство на културата и туризма. Този проект има за цел популяризиране на качеството на италианските селскостопански и еногастрономични продукти и сертифициране на италианските ресторанти в България.”

Цялото интервю можете да видите на следния линк https://www.bloombergtv.bg/vrazvitie/2018-05-07/vbalgariyaseuseshtaitalianskiyatnachinnazhivot

2018-07-17T13:44:02+03:00юли 17th, 2018|0 Comments