WEBIT FESTIVAL EUROPE в София


която участва в двата фестивални дни със 7 италиански стартиращи фирми, семинар на тема „Фокус върху света на италианските стартиращи фирми” с изключителни говорители от иновативния и дигитален свят, както и италианската стартираща фирма „IsCleanAir”, трети финалист в игрите „Webit Founders Games”

На 26 юни бе официално открит фестивалът WEBIT FESTIVAL EUROPE – Enterprises, Policies,Startups, едно от най-влиятелните бизнес събития в Европа по темите за технологичната и дигиталната иновация, подкрепено от Европейската комисия и под патронажа на президента на Република България и на кмета на София.

Това е важен момент за конфронтация между европейски политици, национални, регионални и местни правителства, както и лица от производствения и икономическия свят, с цел да се определят стратегии и планове за развитие съгласно европейските директиви. От 2015 година София е европейското средище за провеждане на едно такова подвижно събитие, което ежегодно се организира само в следните 4 града по света: Истанбул, Дубай, Ню Делхи и Сингапур.

Тазгодишното издание се осъществи с подкрепата на Европейския комисар по цифрова икономика и цифрово общество – Мария Габриел , Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 и кмета на София – Йорданка Фандъкова. Проведе се в рамките на „Европейската седмица на иновацията” (25-29 юни 2018), по време на която ще се проведат многобройни събития, сред които Европейска асемблея и Среща на върха “EU-Cybersecurity”.

В официалното откриване участваха Главният изпълнителен директор и основател на WEBIT, Пламен Русев, придружен от кмета на София, Йорданка Фандъкова, и министър-председателя на Република България, Бойко Борисов. В пленарна сесия последваха различни дискусии за цифровата трансформация, образованието и дигиталните компетенции, за „Европа: 2030-2050”, където присъстваше Европейския комисар Мария Габриел. Имаше дискусия и относно цифровата идентичност и бъдещето на демокрацията, която се проведе в присъствието на Министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018, Лиляна Павлова.

Успоредно на пленарните дискусии, на WEBIT FESTIVAL EUROPE се състояха различни тематични срещи на върха: в рамките на WEBIT MONEY SUMMIT се проведе дискусия относно бъдещето на плащанията в присъствието на изтъкнати говорители, сред които и уважаемата Лара Коми, член на Европейския Парламент, генералния мениджър на Mastercard за Балканите, както и основателя на aсоциацията “Electric money”. Други от провелите се срещи са “BLOCKCHAIN GLOBAL SUMMIT”, “WEBIT CITIES SUMMIT”, “BULGARIA DIGITAL SUMMIT”, както и игрите FOUNDERS GAMES.

Натисни тук, за да видиш програмата на дейностите и многобройните говорители, които участваха в първия ден от WEBIT FESTIVAL EUROPE.

2018-07-16T14:52:13+03:00юли 13th, 2018|0 Comments