Новини

Новини2016-01-25T14:26:22+02:00

“Отворено писмо в подкрепа на съдебната реформа”

На 22 януари 2016 г. президентът на Италианската търговска камара в България (ИТКБ), г-н Марко Монтеки, се включи в инициативата на Българо-швейцарската търговска камара (БШТК) отнасяща се до подписване на отворено писмо адресирано до българското правителство, в което се описва спешната нуждата да се пристъпи към съдебна реформа, необходима за улесняване на чуждестранните инвестиции в страната и за осигуряваме по-добра заетост и икономически растеж.

Приложени може да намерите пълния текст на отвореното писмо на български и английски език.

prima pagina open letter BGДокументът, подписан от десет търговски камари на чуждестранния бизнес в България, бе изпратен до премиера на Република България, г-н Бойко Борисов, преди броени часове, като копие на писмото бе изпратено и до: президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, вицепремиера и министър на вътрешните работи г-жа Румяна Бъчварова, вицепремиера и министър по европейските фондове г-н Томислав Дончев, вицепремиера и социален министър г-н Ивайло Калфин, министъра на правосъдието г-жа Екатерина Захариева, председателя на Народното събрание г-жа Цецка Цачева.

„Неосъществяваната реформа води до несигурност и забавяне на инвестициите в страната, като поражда въздържаност и резерви в новите инвеститори, които биха желали да навлязат на българския пазар. Инвестициите са ключови за развитието на България, както и за жизнено необходимите реформи във важни сфери: здравеопазване, образование, инфраструктура, околна среда. Само една реформирана съдебна система може да гарантира постоянно повишаване на съществуващите инвестиции и генериране на нови, като доведе до откриване на нови работни места и по-големи възможности касаещи заетостта и създаващи възможности за подобрение на социалната среда и за разрешаване на текущия демографския проблем на България”.

This website uses cookies and third party services. Ok