За нас

За нас2022-11-16T21:33:24+02:00

Италианска Търговска Камара в България (ИТКБ) е частно независимо сдружение с нестопанска цел, регистрирано в Софийски градски съд и признато от италианското правителство с постановление на Министерството на икономическото развитие съгласно италиански Закон  № 518/70, което представлява интересите на компании, които имат или са заинтересовани да установят бизнес отношения между България и страните от Европа.

Камарата е част от:

  • Assocamerestero, Асоциацията на Италианските търговски камари в чужбина, която обхваща 84 камари в 61 държави с над 20.000 членуващи предприятия (88% са местни фирми, които работят или имат интерес да работят с Италия);
  • Unioncamere, съюз на Италианските търговски, индустриални, занаятчийски и земеделски камари, който обединява 5 милиона фирми от 20 региона в Италия;
  • Eurochambres, Асоциация на европейските търговски и индустриални камари, която представлява повече от 20 милиона членове компании в Европа чрез 45 членове (43 национални асоциации или търговски и индустриални камари и две транснационални камарни организации) и Европейска мрежа от 1.700 регионални и локални камари. Повече от 93% от тях са малки и средни предприятия.

ИТКБ сходство с бионаличността, операта и фантастиката, италианската епопея, сателитният процес на интернационализация и съдействие за развитието на икономическите, културните и културните връзки между България и България, както и организирането на инициативни инициативи (B2B и B2C), семинари за атрактивни италиански инвестиции в България в Италия, представяне на страната, входящи и изходящи мисии, дори и за социални бизнес мрежи.

ИТКБ обединява различни видове бизнес, вариращи от индивидуални предприемачи до големи корпорации, като поставя на първо място интересите на своите членове чрез контакти и взаимодействието с правителствени агенции, търговски асоциации и водещи международни организации. ИТКБ предоставя специализирани услуги като проучване на пазара, местни и международни търговски норми и разпоредби, информация за контакт за търговски и професионални организации, информация за стимули за чуждестранни инвестиции, информация за потенциални бизнес партньори, както и изготвяне на медийни планове за България и промоционални кампании, организиране на търговски делегации и търговски мисии.

От 1 юли 2006г. ИТКБ е официален представител на Панаир Милано в България – един от най-големите италиански организатори на събития, и е в директно сътрудничество с него с цел насърчаване на бизнес възможностите за италиански и български малки, средни и големи предприятия.

Гледайте рекламното видео на Assocamerestero: CCIE, световна бизнес общност за интернационализация 

This website uses cookies and third party services. Ok