Членове

Членове2019-02-17T17:40:27+02:00

Скъпи членове,

Честита нова година! За мен е удоволствие да ви пожелая годината да е предвестник на просперитет и успех и нека ни помогне заедно да постигнем нови и важни цели! 

Изказвам искрени благодарности на всички членове на Италианската търговска камара в България, по-специално на членовете поддръжници, които допринесоха решително за постигането на значителни резултати, превръщайки Камарата в по-конкурентоспособна и засилвайки важната роля, която тя играе, както в България, така и в Италия.
 

Именно благодарение на сътрудничеството си със своите членове, българските и италианските правителствени институции и агенции, Италианската търговска камара в България се разрасна през последните 15 години, като разработи ефективна стратегия за популяризиране на „Made in Italy“, както и за укрепване на двустранните отношения между Италия и България в икономическата, индустриалната, търговската, културната, спортната, образователната и обучителната сфера.

Ангажираността на всички и необходимостта от продължаване на иновациите и интернационализацията, са ключовите активи за икономическия растеж на нашите две страни.

Италианската търговска камара в България „подновява“ присъствието си онлайн, започвайки 2019 година с пускането на нов графичен интерфейс на своята официална уеб страницата.

Визията на сайта безспорно може да бъде определена като „userfriendly за всички компании, асоциации, институции, партньори и членове, участващи в двустранни и многостранни отношения, с опция за консултиране на бизнес възможности, помощ при различни видове услуги, предлагани от ИКТБ, специализирани консултации, всички промоционални инициативи, търговски панаири и проекти през 2019!

И през 2019 година, Италианската търговска камара в България ще продължи да развива и реализира инициативи, с цел популяризиране на „Made in Italy“, професионални събития (B2B и B2C), семинари за привличане на италиански инвестиции в България и обратно, представяне на държавата, социални бизнес събития.

По отношение на обучението и подкрепата за засилване на по-голямото взаимодействие между бизнеса и академичния и учебен свят, Италианската търговска камара в България ще се занимава с набиране на партньори и управление на организационни действия по проекти, базирани на програмата „Alternanza Scuola Lavoro“, насърчавани от Министерство на образованието и изследователската дейност в Италия, свързвайки се със света на Италианските камари и с италианските висши институти, както и в дейности за популяризиране и присъствие в големите италиански търговски панаири и подобни събития, които са в тясно взаимодействие с Камарата, по отношение на програма за паралелно посещаване на училище и работна среда.

Промоционалният план за 2019 г. ще включва и обучителни дейности, основани на програми за професионално обучение на италиански студенти и завършили такива, дейности по placement  и иновативни проекти, в областта на информацията и комуникацията, в непрекъснато сътрудничество с членовете.

В съответствие с постигнатото през последните години, имам удоволствието да изброя част от проектите, които ще бъдат организирани и съорганизирани от Италианската търговска камара в България и през 2019 г., за да може да планирате евентуално участие в тях :

ИЗЛОЖБИ И ПАНАИРИ:

 • HOMI – Международен салон за стил на живот(25-28 Януари 2019)
 • My Plant&Garden – Международно изложение базар за занаятчийски и ръчни артикули (20-22 Февруари)
 • Transpotec Logitec – Международно изложение  за транспорт и логистика (21-24  Февруари 2019)
 • Levante PROF – Панаир, специализиран в сферата на вино и хранително-вкусовата промишленост (10-13 Март 2019)
 • TUTTOFOOD – Световновно хранително изложение в Милано  (6-9 Май 2019)
 • WEBIT   (13-15 Май 2019)
 • HOMI – Международен салон за стил на живот(Септември 2019)
 • STUDY IN ITALY – Италиански дни на образованието (13-14 Октомври 2019)
 • HOST – Международен салон за професионално гостоприемство (20-24 Октомври 2019)
 • SIMEI –  Международен салон за машини за Енология и бутилиране  (19-22 Ноември 2019)
 • AF – Artigiano in Fiera – Международно изложение базар за занаятчийски и ръчни артикули (30 Ноември – 8 Декември 2019)
ПРОМОЦИОНАЛНИ СЪБИТИЯ И BUSINESS NETWORKING:
 • Презентации на България в Италия (Януари – Юни 2019)
 • 3 – то издание на „Ден на италианския дизайн“ (20 Март 2019)
 • 16 – то издание на „Италиански фестивал в България“ (Май-Юни 2019)
 • 4 – то издание на „Седмица на италианската кухна по света“  (18-23 Ноември 2019)
 • ….и още много 

СПЕЦИАЛНИ ПРОЕКТИ:

 • 4 – то издание на „Италиански кино фестивал в България“ #Кино#Храна#Туризъм (Май-Юни 2019)
 • Alternanza Scuola Lavoro“ – Проект за комбиниране на училище с работна среда (2-30 Юни 2019)
 • 6 – то издание на Masterpiece of World Opera, по повод честване на Коледни тържества (Декември 2019)
 • „Италианското гостоприемство – италиански ресторанти по света“  (Януари-Декември 2019)
 • Calabria Food&Tourism“ – Проект за промоция и териториален маркетинг (Май-Декември 2019)
 • …. и още много

ПРОЕКТИ ЗА УСЛУГИТЕ НА МСП И СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПОМОЩ
(Януари-Декември 2019)

 • Incoming e outgoing  мисии на италиански и български фирми
 • Промотиране на изложби и панаири за сметка на италианските органи
 • Гид за инвестициите в България и София
 • …и още много
Италианската търговска камара в България ще работи усърдно,  съвместно с българските  и  италиански институции, както и с всичките й членове и партньори, които са заинтересовани от промотирането и популяризирането на Пловдив и Матера като Европейски столици на културата през 2019, както и от честването на 140 – годишнина от дипломатическите връзки на Италия и България (1879 – 2019).

Като се надявам на вашето искане да станете член на  Италианска търговска камара в България, използвам възможността да спомена предимствата на членство в Камарата:

 • Ставате част от глобална мрежа, призната от италианското правителство с постановление на Министерството на икономическото развитие съгласно италиански закон №518/70, което представлява интересите на компании, които имат или са заинтересовани да установят бизнес отношения между България и страните от Европа. Асоциацията на Италианските търговски камари в чужбина,  включва 79 камари от 54 страни по света с повече от  140  офиса и над  18.000  присъединени фирми,  от които около 70%  са местни фирми,  работещи с Италия;
 • Ставате част от 30 европейски търговски камари, действащи в 23 държави от ЕС;
 • Чрез вашето членство, допринясате за изпълнението на гореспоменатите инициативи, както и за разработването на нови проекти.

Цените за членство остават непроменени в сравнение с 2018 г :

Физически лица / Партньорства / Srl                                         BGN 800 (€ 412)
Юридически лица / Асоциации / Консорциуми / CCIAA     BGN 1.500 (€ 773)
Членове поддръжници                                             започва от   BGN 5.000 (€ 2.550)
Членове дарители                                                      започва от   BGN 10.000 (€5.113)

Моля, попълнете формуляра за кандидатстване, само ако АКО ИМА ПРОМЕНИ ПРИ ИНФОРМАЦИЯТА, КОЯТО СЕ ИЗИСКВА, В СРАВНЕНИЕ С ПОСЛЕДНА ГОДИНА и го върнете по електронната поща: segretariogenerale@camcomit.bg или на факс: +359 2 944 08 69.

Банкови данни:

BNP – PARIBAS SA, SOFIA BRANCH (BULGARIA)
IBAN  EUR: BG27 BNPA 9440 14 200519 10
IBAN  BGN: BG45 BNPA 9440 10 200519 10
SWIFT BIC: BNPABGSX
Основание: Членски внос 2019

Разбира се, за да получите ефективна обратна връзка, оставам на ваше разположение за допълнителна информация, както и за въпроси, свързани с участие в спонсорски планове за 2019 година.
С удоволствие ви очакваме в нашия офис, за да представим подробно дейността на Италианската търговска камара в България.
С уважение, 

Главният секретар на ИТКБ